Nieuws

 

1-11-'04

Na anderhalf jaar eindelijk weer nieuws! 
Afgelopen zondag was de zeventiende Klein Kelder avond  met natuurlijk weer de meeste gezelligheid per vierkante meter. De bovengrondse kelder van "de Brink" was bijna vol. Wegens de wat mindere opkomst van de laatste kleine kelder avonden hadden we een zomerslaap ingelast vanaf eind april. Het bleek dat veel van jullie het hoog tijd vonden om weer de kleine kelder sfeer te ondergaan. 
Zelfs Harry uit Witharen was er. Er was aangekondigd dat hij onder begeleiding zou komen, alleen de begeleiding was aan het eind van de avond een beetje moe..... Ook Marcel was er om zijn vrijgezellendag af te sluiten met de hele vriendengroep. Zij konden ook genieten van de muziek die bij het kleine kelder gevoel hoort. 
Nieuwe en oude muziek wisselden elkaar af zodat er voor elk wat wils was. Onze groepen stamgasten waren er ook weer, inclusief postmaster Ronnie D. die zijn opruiende mails vorige week weer had verstuurd. Kortom: een geweldige avond. Ook dankzij Geert en Wieneke achter de bar, die er mooi druk mee waren. 

De kleine kelder avonden worden vanaf nu om de 2 maanden gehouden, maar wel telkens op de laatste zondag van de maand. In december wijken we daar gelijk weer vanaf want de laatste zondag is dan tweede kerstdag. Dat wordt dus een week eerder op 19 december. Gelijk opschrijven dus! Allemaal bedankt voor jullie enthousiasme en tot 19 december.

 

 

28-04-'03.

Ook afgelopen zondag was er weer de meeste gezelligheid per vierkante meter in cafe "De Brink".
Vanaf 21.00 uur stroomde de enige bovengrondse kelder weer vol met allemaal gezellig volk.
Prachtig om te zien hoe soms totaal verschillende mensen er samen een groot feest van kunnen maken.
Het biljart werd weer regelmatig als dans/headbang vloer gebruikt.
Ook waren er optredens op te zien van 2 lokale stamgasten.
Kleine Be en Kleinen Dikken, het was absoluut niet te merken dat jullie al de hele dag in de kroeg zaten.

Er werd veel Pinkpop en Lowlands muziek aangevraagd. Af en toe ook wat langere nummers zodat ik mooi wat foto's kon maken.
Kijk snel op de fotopagina, want er worden verschillende lichaamsdelen getoond, waaronder een "hairy butt contest".
Dankzij jullie allemaal was het weer een geweldige avond!!
Ronnie D. nog bedankt voor de promotie-mail die je rondgestuurd hebt.
Tot de volgende Kleine Kelder avond op 25 mei!!
Catch you on the flipside.
Bennie.

P.S.
Ook cafe "De Brink" heeft nu een website: www.cafedebrink.com 

Zelfs in Australie wordt onze site regelmatig bekeken. 
Janneke en Yonni, 2 vaste keldergangers, zijn daar een jaartje naar toe.
We wensen jullie nog een geweldige tijd daar en kom af en toe maar wat sfeer proeven op de site.
Gastenboek tekenen of een mailtje sturen mag natuurlijk ook........

 

 

15 - 04 -'03

Eerste paasdag is er geen kleine kelder avond. Het voorstel op de laatste kleine kelderavond van 30 maart was om o.a. met pasen een extra avond in te lassen. Maar het bleek dat er al veel georganiseerd wordt dat weekend, zoals bij de diverse paasvuren en natuurlijk Vriemelpop in Klarenbeek! Misschien is (ondanks Pinkpop) eerste pinksterdag een optie? In ieder geval is de volgende kleine kelder avond 27 april en dat is zondag over een week al! Dus tot dan in de enige bovengrondse kelder!

 

 

31-03-'03

Tijdens de kleinekelder avond van gisteren is er het idee geopperd om twee extra kleinekelder avonden te houden.
Het voorstel was om dit te doen op eerste Paasdag en eerste Pinksterdag, we denken hier nog even over na.
Laat even weten wat jij hier van vindt, teken het gastenboek of meel ff.
Meer nieuws volgt snel.

 

 

11-03-‘03

Jawel, het is gelukt!!

Zondag 30 maart hebben we live-muziek in onze bovengrondse kelder. Simonesimo is de naam van de band. Een wat vreemde naam misschien, maar daar zit dan ook een heel verhaal achter………

Deze band bestaat uit drie zeer ervaren muzikanten die al jaren vooral in kroegen spelen. Hun repertoire bestaat voor het grootste deel uit stevige blues-rock uit heden en verleden. Dus dat lijkt mij een prachtige reden om weer bij “de Brink” in Bathmen te komen!

Tot 30 maart in de bovengrondse kelder waar we dan weer de meeste gezelligheid per vierkante meter hebben.

 

25-02-‘03

Druk, druk, druk. Dat was het zondagavond 23 februari tijdens de 3e kleine kelder avond bij café de Brink in Bathmen. Niet alleen erg druk, maar zeker ook enorm relaxed en een donders goede sfeer. Alsof iedereen elkaar kende, terwijl dit zeker niet het geval kan zijn geweest. 
Het kleine kelder-motto “de meeste gezelligheid per vierkante meter” was dan ook zeker van toepassing. 
Of zoals Pauluzz het omschreef in het gastenboek bij “beste kleine kelder nummer”: Als alles geweldig is, is er geen beste. Een mooie uitspraak die vooral de sfeer goed weergeeft. 

Ik had de indruk dat iedereen genoot van elk nummer dat gedraaid werd, terwijl de muziek zeer gevarieerd was. Ook dat tekent de sfeer. 
André was ook goed op dreef en draaide ongeveer een uur ‘zijn’ muziek. Dat gaf mij mooi de tijd om foto’s te maken. Het zijn er best veel geworden (zag ik maandag) en wederom zijn de meeste hiervan op de site gezet. Iedereen laat zich hierop van z’n beste kant zien………… Zie de fotopagina

Het heeft wat langer geduurd dan de vorige keer om de foto’s on-line te zetten, sorry daarvoor. De reden hiervoor is dat onze webmaster Bert nogal ziek was. Hij had dezelfde verschijnselen die ik maandag had, maar bij hem kwam het door een virus. 

Alsof we er een patent op hebben stond er weer politie voor de deur. Weer is er iemand bekeurd voor wildplassen (sorry Martijn, het was ook erg druk op de w.c.; soms stonden er 3 kerels voor 1 urinoir, zie foto’s).

Politie, wederom bedankt. Prima beleid hoor en ook erg gedurfd. Tip voor de agenten: Ga de volgende keer lekker rondjes rijden, dat doen jullie ook als er echt wat aan de hand is. 
Maar dit alles had gelukkig geen invloed op de goede sfeer binnen. Ik kijk dan ook met veel voldoening terug op de 3e kleine kelder avond en ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie aanwezigheid en geweldige enthousiasme. 

Tot 30 maart!!

Bennie.

P.S. Zeker is het nog niet, maar bijna zeker wel: 30 maart live muziek!        Binnenkort meer, houd de site in de gaten.

 

 19-02-‘03

Zondagavond 23 februari is het weer zover!! De enige bovengrondse kelder opent haar deuren weer.
Na 4 weken onthouding zijn we er natuurlijk allemaal weer aan toe: lekker genieten van muziek die je bijna nergens meer hoort.

Een groot aantal (met name) oud-kleine kelder gangers verheugen zich weer op een avondje onvervalste eerlijke gitaar muziek. Afgelopen 2 kleine kelder avonden is echter gebleken dat ook reguliere Brink-gangers zeer goed vertegenwoordigd waren.

De laatste tijd heb ik veel mensen gesproken die enthousiast waren om te komen. Hierbij ook veel vaste gasten van “vroeger”, zoals “Wesepe”, “Okk’nbrook”, en “Welsum”. Zij zullen waarschijnlijk in oude formatie komen opdraven.
Natuurlijk zal ook DJ André  een deel van de avond draaien, zodat de ouderwetse kleine kelder sfeer lijkt gegarandeerd.

Ik reken weer op jullie.

Bennie.

P.S.      Als alles meezit op de volgende kleine kelder avond van 30 maart live muziek met een goede gitaar band! Volgende keer meer.

 

    ................................................................................

Geweldig!
Dat was het 26 januari op de eerste Kleinekelder avond van 2003. Een goede sfeer, café "De Brink" bomvol en iedereen enthousiast. Dat zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik dit nog enigszins beneveld schrijf.

Vanaf 21:00 uur was er weer de ouderwetse Kleinekeldersfeer zoals we die nog zo goed kennen.
Op 22 december 2002 werd de trend gezet. Toen nog bedoeld als afscheidsavond van veel mooie Kleinekelder jaren. Deze avond veranderde van afscheidsavond tot aanzet van een nieuwe trend in Bathmen: Elke laatste zondag van de maand Kleinekelderavond in De Brink!
Prachtig dat iedereen er gewoon was de 26ste. Mensen van deze en de andere kant van de IJssel. Met z'n allen hebben jullie er een avond van gemaakt om trots  op te zijn.
André was er ook en draaide voor het eerst sinds zijn terugkomst uit regenachtige Vietnam. Ook hij genoot zichtbaar.

Samen met Bert de webmaster heb ik vandaag (de maandag after) de foto's bekeken. Op zich al een hele happening. Ze staan (bijna) allemaal online, dus kijk snel op de fotopagina. 

De site wordt verder nog uitgebreid met een concertpagina waarop een agenda en eventueel concertverslagen komen te staan, maar dat moet nog worden uitgewerkt.
Mensen bedankt voor jullie enthousiasme bij De Brink en we gaan het 23 februari gewoon overdoen.
Ik reken dan weer op jullie.

Bennie.

Politie.
Er stond de 26 ook nog politie voor de deur. Niet voor ons maar om een wildplasser te bekeuren. Op dat zelfde moment werden bij de Dorpschool ruiten ingegooid en aan de Deventeweg tuinen vernield. Prima actie, burgemeester! Het komt ooit nog wel goed met Bathmen.